Jeffrey Epstein. (New York State Sex Offender Registry via AP)
annonse
To voktere som skulle ha tilsyn med Jeffrey Epstein (66) den kvelden han angivelig tok livet sitt i fengselet i New York, er permittert.
annonse

I tillegg er en av vokternes overordnede midlertidig flyttet til en annen avdeling.

Det er Justisdepartementet i USA som informerer om disiplinærtiltakene. Det antatte selvmordet lørdag er nå gjenstand for en føderal gransking.

Kunngjøringen fra myndighetene kommer samtidig som det avdekkes stadig flere mangelfulle forhold ved fengselet der finansmannen avventet rettsbehandling av tiltalen om seksuelt misbruk av tenåringsjenter.

annonse

Epstein forsøkte angivelig også en gang tidligere å ta livet sitt i fengselet, men i forrige måned ble det bestemt at han ikke lenger trengte kontinuerlig tilsyn i cella. En inspeksjon av en vokter hvert 30. minutt ble ansett som forsvarlig. Ingen har ennå kunnet forklare bakgrunnen for denne beslutningen.

Men den foreløpige granskingen viser at det hadde gått mange timer siden forrige gang noen så inn til Epstein da han ble funnet livløs lørdag morgen. Det opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AP. En annen kilde, som heller ikke er identifisert ved navn, sier at Epstein ble funnet med et laken rundt halsen.

Mandag sa justisminister William Barr at han var rystet over fengselets manglende evne til å ivareta fangens sikkerhet. Barr forsikret at myndighetene skal til bunns i saken, og at noen skal holdes ansvarlig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon