Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva da dommen ble opplest i april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Støttegruppen for Frode Berg er redde for at forhandlingene med Russland er gått i stå og sier de er bekymret for Bergs helse.

Berg sitter fengslet i Moskva for spionasje. Han nektet straffskyld etter tiltalen, men har erkjent å ha hatt kontakt med norsk etterretning før han dro til Russland. 16. april ble han funnet skyldig og idømt 14 års fengsel.

Dommen ble ikke anket, og 29. april ble den rettskraftig.

annonse

Øystein Hansen i støttegruppen for Frode Berg sier gruppen har fått informasjon fra norske myndigheter om Bergs situasjon i fengselet, men ikke om at Norge og Russland er nær noen løsning.

– Både vi og familien er utålmodige. Vi vet det skjer noe i kulissene, men nå har gått nesten tre måneder, uten at noe har skjedd. Vi begynner å lure på om myndighetene er bekvemme med at han sitter der borte, i og med at det ikke kommer en løsning, sier Hansen til VG.

Han sier videre til avisa at støttegruppen er alvorlig bekymret for Bergs helse, som ifølge Hansen blir stadig dårligere.

– Norske myndigheter ønsker å få Frode Berg tilbake til Norge. Dette er en krevende sak, og vi har forståelse for at det er en stor påkjenning for Frode Berg, hans familie og lokalsamfunnet i Kirkenes. Vi arbeider langs flere spor for å ivareta Frode Bergs interesser, svarer pressetalsperson Guri Solberg i Utenriksdepartementet på utspillet fra støttegruppen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon