Opprørsgeneral Khalifa Haftar og hans LNA-milits har siden april forsøkt å innta Libyas hovedstad. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kampene rundt Libyas hovedstad Tripoli er i gang igjen etter to dager med våpenhvile under den muslimske høytiden id al-adha.

Opprørsgeneral Khalifa Haftars milits LNA utførte luftangrep natt til tirsdag i utkanten av Tripolis sørlige del, ifølge libyske tjenestepersoner.

Milits som står på den FN-støttede regjeringen i Tripolis side, beskjøt Haftars styrker i samme område, legger de til.

annonse

De to partene ble lørdag enige om en midlertidig våpenhvile som skulle vare søndag og mandag, etter oppfordring fra FN.

Haftar har kontroll over det østlige og sørlige Libya. I april ga han sin LNA-milits ordre om å innta Libyas hovedstad Tripoli, der den internasjonalt anerkjente regjeringen holder til.

Siden har over 100.000 sivile blitt drevet på flukt. Over 1.100 personer, de fleste i uniform, er blitt drept i samme periode.

annonse

Frontlinjen har endret seg lite de siste ukene.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime. En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon