Mowi-styreleder Ole-Eirik Lerøy blir høyest honorert av styrelederne i Norge, og dro inn 1,1 millioner kroner i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny undersøkelse gjort av Dagens Næringsliv viser store forskjeller i styrelederhonorarene i Skandinavia. Lavest betalt for jobben er norske styreledere.

Ifølge oversikten til DN ligger honorarene i Norge på mellom 400.000 kroner og 1,1 millioner kroner. I Sverige varierer det fra 1,5 til over 6 millioner, medregnet verdier utbetalt i aksjer, mens honorarene i Danmark strekker seg fra 1,5 til over 3 millioner.

Det høyeste honoraret i Norge er det styreleder Ole-Eirik Lerøy i Mowi som har, med 1,1 millioner kroner i fjor. Det er ifølge avisa bare en tredel av Mats Petterson i danske Genmab, som er på omtrent samme størrelse.

annonse

Høyest lønnet i Danmark er Helge Lund i Novo Nordisk med 3,5 millioner i fjor. I Sverige mottok Risto Siilasmaa i Nokia 4,3 millioner i styrelederhonorar, i tillegg til 1,7 millioner i aksjeutbetalinger.

Den siste tiden har det pågått en debatt om norske styrehonorarer. Det hevdes at nivået er for lavt sammenlignet med andre land og at det gjør stillingene mindre attraktive.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon