Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen mener kulturminner ikke er så viktig som det å ta vare på villrein. Setrene i Vesllie vil dermed bli revet.

Ordførerne i Lesja og Dovre, samt lederen i Nasjonalparkstyret har forgjeves forsøkt å få Elvestuen til å ikke rive setrene, tappe Einøvlingsvatnet 1,4 meter og fjerne bruene. Men Klima- og miljøministeren står på sitt. Hensynet til villreinen er viktigere, mener han, men påpeker at ordførerne kan søke støtte til å etablere nye bruer, skriver Vigga.

Les også: Elvestuen med mål om drastiske klimagasskutt i Norge

annonse

Ordfører i Dovre, Oddny Garmo, er svært skuffet.

– Vi endte opp med ikke å bli hørt på noe punkt. Vi håpet jo likevel at vi skulle få noen poeng inn under møtet, kanskje særlig i vedtaket om Einøvlingsvatnet, som er et rent overgrep mot naturen i området, og som ikke har noe med villreinen å gjøre. At ministeren likevel velger å ri prinsipp i denne saken, er både beklagelig og betenkelig, sier Garmo.

Rivingen av seterbygningene i Vesllie er forventet å starte i løpet av de første ukene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon