Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Remo Casilli
En regjeringskrise er i emning i Italia, men det er ikke satt noen dato for en mistillitsavstemning mot statsminister Giuseppe Conte.
annonse

Senatet i den italienske nasjonalforsamlingen debatterte spørsmålet tirsdag, men kunne ikke samle seg om en dato.

Det ble derimot enighet om at Conte skal rapportere til senatet om situasjonen for videre regjeringssamarbeid tirsdag i neste uke. En votering om mistillit kan føre til regjeringskrise og utlysning av nyvalg.

Spekulasjonene om mistillit ble utløst da innenriksminister og visestatsminister Matteo Salvini fra høyrepartiet Lega sa at uenigheten med Femstjernersbevegelsen, som er regjeringspartner, nå er så stor at nyvalg er den beste utveien.

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon