Flere har lagt ned blomster ved boligen til den drepte Johanne Zhangjia Ihle-Hansen som ble skutt og drept lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet avventer fortsatt tidfesting av drapet på Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) fra de rettsmedisinsk sakkyndige.

annonse

Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB, samtidig som han bekrefter at obduksjonen er utført. Politiet kommenterer ikke dødsårsaken.

VG skriver at de har fått opplyst at Ihle-Hansen ble drept med et skytevåpen. Kraby vil ikke bekrefte eller kommentere disse opplysningene overfor NTB.

Motivet for drapet er foreløpig ikke kjent.

– Det er en sentral del av vår etterforskning, men det er ennå ikke klarlagt, opplyser Kraby.

Manshaus har til nå benyttet seg av retten til å ikke forklare seg for politiet. Under fengslingsmøtet mandag ble han varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av dem er i full isolasjon. Han vil i samtlige uker være underlagt brev-, besøks- og medieforbud. Han begjærer seg løslatt. Det er foreløpig uvisst om 21-åringen vil anke fengslingen.

Politiet ønsker å gjøre en sakkyndig vurdering av Manshaus for å få klarhet i tilregneligheten hans, men Manshaus har så langt avvist å delta i en slik vurdering. Politiet vil foreta en slik observasjon uavhengig av samtykke, men kommenterer foreløpig ikke et eventuelt tidspunkt for en slik vurdering.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.