Illustrasjonsbilde. Ungarns justisminister, Judit Varga, under et intervju i Budapest 23. juli, 2019. REUTERS/Krisztina Than

Ungarns justisminister, Judit Varga, ønsker å sikre at ungarske borgere skal ha total ytringsfrihet på internett.

annonse

Hungary Today melder at Varga oppretter en arbeidsgruppe som tar høyde for å motarbeide sensurering av meninger på sosiale medier – både nasjonalt i Ungarn og på EU-nivå.

Beslutningen kommer etter at sosiale medier-giganter som Facebook, Google og Twitter har trappet opp sensuren av konservative og alternative stemmer på deres plattformer. Varga kaller dagens situasjon svært problematisk.

– Disse selskapene opptrer som politiske og sosiale aktører over hele verden. Å finne måter for å regulere deres enorme makt, vil være en av de største utfordringene i de kommende tiårene, sa hun på søndag.

Innvandring

Ungarske myndigheter er bekymret over en utvikling hvor ytringsfriheten er under hardt press i mange land, på grunn av makten til disse selskapene.

Ambisjonen er blant annet å hindre at teknologi-gigantene påvirker politiske valg basert på selskapenes ideologiske tilhørighet. Varga nevner sensurering av innvandringskritiske stemmer på nettet som et eksempel på problemet.

– De prøver å påtvinge sine brukere verdensbildet til sine eiere. Det er for eksempel ikke Facebooks jobb å sensurere visse nyheter relatert til migrasjon, sa hun.

Les også: Ungarn: George Soros’ og Viktor Orbáns kamp om Europas fremtid

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.