Direktør for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten Bødskov ved Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politiet meldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Statsminister Mette Frederiksen vil ha bedre kontroll med grensa mot Sverige etter at to svensker er mistenkt for eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København.
annonse

– Dette må ikke bli vår hverdag i Danmark. Vi må ikke bli vant til eksplosjoner, sa Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag.

Under pressekonferansen ville Frederiksen ikke gå i detalj på hvordan grensen kan sikres. Det er derfor usikkert om det vil innebære innføring av grensekontroller.

Det er ikke pendlerne de er ute etter å ta, men de kriminelle, understrekte Frederiksen.

annonse

– Det skal ikke være slik at du kan reise fra Sverige til Danmark og plassere ut dynamitt midt i København, sier den danske statsministeren.

Hun har allerede kontaktet Sveriges statsminister Stefan Löfven om saken.

En svensk statsborger (22) ble tirsdag kveld pågrepet i Malmö, siktet for å stå bak eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. Han skal nå utleveres til Danmark, hvor han skal fremstilles for varetektsfengsling.

En annen svenske er etterlyst internasjonalt. Denne mannen er 23 år gammel, ifølge dansk politi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.