Oslo 20190601. Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) demonstrerer ved bommen i Dronning Blancas vei lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

1. august ble det holdt en ekstra ordinær generalforsamling i Fnb. Møtet skulle føre til en avklaring i den interne stridigheten mellom Fnb Oslo og Fnb sentralt. 

annonse

Fristen for en løsning har nå gått ut, men ingen løsning er lagt fram så langt.

Konflikten 

Konflikten beror seg på manglende vedtekter og medlemskontingenter.

For å rydde opp internt ble det valgt et midlertidig interimstyre for å bygge bro mellom lokallaget i Oslo og det sentrale styret.

12. august uttalte Morten Malmin, styreleder Fnb sentralt, følgende til Stavanger Aftenblad:

– Det vil komme en avklaring på status i løpet av de neste dagene.

Les også: Konflikten mellom Fnb Oslo og Fnb sentralt eskalerer: Avskriver Fnb Oslo som lokallag 

Pressemelding

Presset på Fnb har ikke avtatt, men Fnb Oslo har likevel  lave skuldre.

– FNB er et nytt parti og det er mange som leter etter svakheter i vår virksomhet. Styret i FNB Oslo er selvfølgelig oppmerksom på at vi ikke har den fartstiden som mer etablerte partier har. Derfor har vi fra første dag vært opptatt av at vi skal være korrekte i vår kommunikasjon og aktivitet både i forhold til medlemmer, andre partiledd, presse og publikum. Vi følger gjeldende lover og regler nøye, og er selvsagt lojale overfor våre vedtekter, sier Jan Eriksen, leder i Fnb Oslo.

– Uenigheten som er omtalt i pressen har med tolkning av vedtektene å gjøre. FNB har ikke hatt landsmøte ennå, men jeg føler meg trygg på at når det avholdes så vil vedtektene bli gjenstand for gjennomgang og revisjon som nødvendig. Enn så lenge følger vi vedtektene i FNB Oslo.

 

Les også: Retorikkekspert: – Siv Jensen avlivet Fnb-lederen  

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.