FNB Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

1. august ble det holdt en ekstra ordinær generalforsamling i Fnb. Møtet skulle føre til en avklaring i den interne stridigheten mellom Fnb Oslo og Fnb sentralt. 

Fristen for en løsning har nå gått ut, men ingen løsning er lagt fram så langt.

Konflikten 

annonse

Konflikten beror seg på manglende vedtekter og medlemskontingenter.

For å rydde opp internt ble det valgt et midlertidig interimstyre for å bygge bro mellom lokallaget i Oslo og det sentrale styret.

12. august uttalte Morten Malmin, styreleder Fnb sentralt, følgende til Stavanger Aftenblad:

– Det vil komme en avklaring på status i løpet av de neste dagene.

annonse

Les også: Konflikten mellom Fnb Oslo og Fnb sentralt eskalerer: Avskriver Fnb Oslo som lokallag 

Pressemelding

Presset på Fnb har ikke avtatt, men Fnb Oslo har likevel  lave skuldre.

– FNB er et nytt parti og det er mange som leter etter svakheter i vår virksomhet. Styret i FNB Oslo er selvfølgelig oppmerksom på at vi ikke har den fartstiden som mer etablerte partier har. Derfor har vi fra første dag vært opptatt av at vi skal være korrekte i vår kommunikasjon og aktivitet både i forhold til medlemmer, andre partiledd, presse og publikum. Vi følger gjeldende lover og regler nøye, og er selvsagt lojale overfor våre vedtekter, sier Jan Eriksen, leder i Fnb Oslo.

– Uenigheten som er omtalt i pressen har med tolkning av vedtektene å gjøre. FNB har ikke hatt landsmøte ennå, men jeg føler meg trygg på at når det avholdes så vil vedtektene bli gjenstand for gjennomgang og revisjon som nødvendig. Enn så lenge følger vi vedtektene i FNB Oslo.

 

annonse

Les også: Retorikkekspert: – Siv Jensen avlivet Fnb-lederen  

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon