Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
Bystyret i Oslo må slutte seg til et innbyggerforslag om å erklære miljø- og klimakrise, anbefaler Oslo-byråd Lan Marie Berg i et brev onsdag.

MDG-toppen viser i brevet til et sterkt behov for tiltak og politikk for å motvirke tap av naturmangfold og få ned klimautslippene.

annonse

«Jeg anbefaler derfor bystyret å erklære miljø- og klimakrise og at bystyret samtidig oppfordrer nasjonale myndigheter til å gjøre det samme», skriver Berg.

Det rødgrønne byrådet brukte ordet «klimakrise» allerede i samarbeidsplattformen som ble forhandlet fram i 2015.

Siden den gang har blant andre det britiske parlamentet, Irland, Canada og Sveits gjort eksplisitte vedtak om at verden befinner seg i en klimatisk nødsituasjon. Det samme har storbyer som Sydney og Melbourne og flere norske kommuner og fem fylker gjort.

– Oslo skal slå fast at vi ikke har en bompengekrise, men en klima- og naturkrise. Dette er vår tids største utfordring, og vi må samle oss om å løse dette som fellesskap før det er for sent, sier Berg til NTB.

Det rødgrønne byrådet varsler i sin ferske klimastrategi at Oslo skal bli verdens første storby med null utslipp innen 2030.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.