Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
annonse
Bystyret i Oslo må slutte seg til et innbyggerforslag om å erklære miljø- og klimakrise, anbefaler Oslo-byråd Lan Marie Berg i et brev onsdag.
annonse

MDG-toppen viser i brevet til et sterkt behov for tiltak og politikk for å motvirke tap av naturmangfold og få ned klimautslippene.

«Jeg anbefaler derfor bystyret å erklære miljø- og klimakrise og at bystyret samtidig oppfordrer nasjonale myndigheter til å gjøre det samme», skriver Berg.

Det rødgrønne byrådet brukte ordet «klimakrise» allerede i samarbeidsplattformen som ble forhandlet fram i 2015.

annonse

Siden den gang har blant andre det britiske parlamentet, Irland, Canada og Sveits gjort eksplisitte vedtak om at verden befinner seg i en klimatisk nødsituasjon. Det samme har storbyer som Sydney og Melbourne og flere norske kommuner og fem fylker gjort.

– Oslo skal slå fast at vi ikke har en bompengekrise, men en klima- og naturkrise. Dette er vår tids største utfordring, og vi må samle oss om å løse dette som fellesskap før det er for sent, sier Berg til NTB.

Det rødgrønne byrådet varsler i sin ferske klimastrategi at Oslo skal bli verdens første storby med null utslipp innen 2030.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon