Richard Gere møter migranter plukket opp av Proactiva Open Arms. (Foto: HO / PROACTIVA OPEN ARMS / AFP)

Superstjernen fra blant annet filmen «Pretty woman», Richard Gere, engasjerer seg for båtmigranter.

annonse

Nylig besøkte han Proactiva Open Arms, et spansk NGO-fartøy som driver redningsarbeid i Middelhavet. Båten som har plukket opp 160 migranter utenfor Libya har oppholdt seg i 10 dager utenfor Lampedusa. De nektes å gå i land som følge av nye lover vedtatt etter initiativ fra Italias populære innenriksminister Matteo Salvini.

Den 69 år gamle skuespilleren snakket med migranter ombord, og er overbevist om at alle ville vært døde uten hjelp, skriver The Guardian. I en video sier Gere:

– Alle ombord ville vært tapt. Så, menneskene du ser her på denne båten, de er her bare på grunn av donasjoner til Open Arms for arbeidet de gjør.

Gere sammenligner situasjonen i Middelhavet med situasjonen i USA, på grensen mot Mexico.

– Det må bli en slutt på dette, over hele planeten. Og det vil bli en slutt på dette hvis vi sier det, sa Gere. Han la til at han ikke var ute etter en «politisk kamp».

Les også: Ocean Viking – Det nye redningsskipet til Leger Uten Grenser

Matteo Salvini var raskt på banen med en uttalelse:

– Siden denne generøse millionæren ytrer sin bekymring for skjebnen til Open Arms-migrantene, vil vi takke ham. Han kan ta alle menneskene ombord med seg tilbake til Hollywood, på sitt private fly, og bosette og forsørge de i en av sine villaer. Takk, Richard!

Samtidig venter det norske NGO-skipet Ocean Viking på trygg havn etter å ha hentet 80 migranter rett utenfor Libyas kyst. Migrantene ombord er i hovedsak unge menn fra Sudan.

Her kan du se en kort film fra besøket:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.