SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen er altfor passiv i klimasaken. Lokalpolitikere og kommunene må ta et større ansvar for å få utslippene ned, slår han fast. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

SV mener alle norske kommuner bør ha ambisiøse mål og klare planer for hvordan de skal få ned utslippene av klimagasser.

– Det må bli like selvsagt at du har orden på utslippene dine som på pengene dine, sa SV-leder Audun Lysbakken under partiets time på Arendalsuka.

– Vi må gjøre dette valget til et klimavalg og velge lokalpolitikere som er villige til å bruke makten sin til å få ned utslippene. Når vi har en regjering som ikke handler, er det ekstra viktig å ha lokalpolitikere som gjør det, slo SV-lederen fast.

annonse

Han viser til Oslo, der SV har vært pådriver for et klimabudsjett med mål om å kutte CO2-utslippene med 95 prosent innen 2030.

– Det handler om satsing på kollektivtrafikk og elbiler, krav om nullutslipp i byggeprosjekter eller transportnæringer, og at kommunene bruker innkjøpsmakten til å kjøpe klimavennlige produkter, sa Lysbakken.

For å hjelpe kommunene foreslår SV å opprette et statlig organ som kan låne ut kompetanse og personale som kan assistere kommunene i arbeidet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.