Statsminister Boris Johnson forbereder Storbritannia på å forlate EU uten avtale og har tatt initiativ til å etablere en hurtigrute for å sikre landet nødvendige medisiner etter utmeldingen 31. oktober. Foto: Darren Staples/ AP/ NTB scanpix

Den britiske regjeringen har invitert leverandører av viktige medisiner til å etablere en ekspressrute for å sikre forsyningene ved en hard brexit.

annonse

Helsedepartementet i Storbritannia opplyser torsdag at de har invitert mulige leverandører til å gi tilbud for å få kontrakter som vil få en varighet på minst ett år. Dette blir gjort for å sikre britiske pasienter essensielle medisiner dersom Storbritannia går ut av EU uten noen avtale 31. oktober.

annonse
annonse

Hvordan ekspressleveringen skal foregå er ikke spesifisert.

Statsminister Boris Johnson har satt av 67 milliarder kroner for å forberede landet på brexit uten avtale. Forberedelsene går blant annet ut på å hamstre inn medisiner, ansette flere tollere og finansiere en av landets største PR-kampanjer i fredstid.

Bevilgningen skal finansiere opplæring av tollere, ansettelser av personell til å håndtere en forventet økning i antall pass-søknader, og bedre infrastrukturen ved landets havneanlegg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.