Den sosialistiske bevegelsen Democratic Socialists of America feirer 1. mai i New York. Spencer Platt/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Den sosialistiske og semi-kommunistiske bevegelsen Democratic Socialists of America (DSA) har hatt suksess i USA.

Flere kjente demokrater identifiserer seg med bevegelsen, skriver Fox News. De nevner blant annet presidentkandidat Bernie Sanders (D) og kongressens yngste og mest omstridte representant, medieyndlingen Alexandria Ocasio-Cortez (D).

Nylig holdt bevegelsen landsmøte, og noen videoklipp fra dette møtet viser hvor vanskelig det er å føre en dialog med slike mennesker, når de faktisk ikke makter å føre normale samtaler med hverandre.

annonse
Democratic Socialists of America viser tydelig hvor den politiske sympatien ligger. 1. mai New York. Spencer Platt/Getty Images/AFP

Triggere

Årsaken er selvsagt de utallige nye reglene når det gjelder språk, pronomen og «triggere» som kan virke sårende. Et eksempel på denne hypersensitiviteten er når en person tar ordet for å be om at salen tar hensyn. Han presenterer seg slik:

– Hei folkens (guys), James Jackson, Sacramento, «he/him» (han avklarer på korrekt måte sitt foretrukne pronomen).

annonse

Så kommer følgende:

– Eh, raskt poeng om personlig privilegium. Jeg ville bare si, kan vi være så snille å holde småpratingen på et minimum? Jeg er en av dem som er veldig sensitiv for overbelastning av sansene.

På film kan vi se at salen viser respekt for hans sensitivitet ved å vifte med hendene i stedet for å klappe (for å unngå å lage lyd).

Ordstyrer svarer med det velkjente «Takk kamerat». Men selvsagt er det en i salen som føler seg krenket og reagerer:

– Poeng om personlig privilegium! Poeng om personlig privilegium! Vær så snill, ikke bruk kjønnet språk for å henvende deg til alle i salen!

Det er selvsagt bruken av maskuline «guys» han reagerer på.

Ordstyrer svarer forvirret «OK». Men James Jackson er ikke ferdig. Senere om dagen gjentar han reglen:

annonse

– Raskt poeng om privilegium igjen! James Jackson, Sacramento, «he/him». Jeg har allerede bedt folk om å tenke over hvordan småprating påvirker kamerater som er sensitive mot overbelastning av sansene. Og det gjelder DOBBELT for avbrytelser og hvesing. Nå har det trigget min angst også. Altså, å være kameratslig handler ikke om å være høflig eller noe slikt. Det er så folk ikke skal bli trigget, så ikke deres opptreden som delegater blir påvirket.

Jackson avslutter seansen:

– Deres behov for å uttrykke dere er viktig, men det trumfer ikke mine personlige behov.

Latterliggjøres

Reaksjonene på videoklippene har vært nådeløse. Redaktør for Human Events Ian Miles Cheong skrev: «Virkeligheten er verre enn når BBC gjør narr av disse forkjempere for sosial rettferdighet som blir krenket av alt». Han linker til denne sketsjen:

annonse

Dave Weigel i Washington Post antyder at disse klippene viser at Donald Trump ikke behøver å bekymre seg for at sosialismen er en trussel:

– Avhengig av hvilken dag det er, noen ganger fremstår sosialister som en skremmende kraft som kan kaste regjeringen, andre ganger som en samling snøfnugg man bare kan le av.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon