Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fritt Ords pressepris Free Media Award tildeles blant annet to russiske nettsteder for samarbeid med aktivister og kritisk journalistikk i Russland.

Den regionale russiske nettavisen 7×7, som holder til nordvest i Russland, tildeles prisen for sitt samarbeid mellom journalister, bloggere og aktivister. The Insider, som har base i Moskva, tildeles prisen for kritisk gravejournalistikk i samarbeid med internasjonale medier.

Også CivilNet fra Armenia er blant prisvinnerne. De får prisen for rollen de spilte under den sivile og politiske revolusjonen i landet.

annonse

I tillegg får journalisten Hafiz Babali prisen for sin innsats for å avsløre korrupsjon blant landets politikere og finanselite.

Magasinet Novoye Vremya, som holder til i Kiev, får prisen for undersøkende journalistikk om korrupsjon og maktmisbruk blant politikere i Ukraina.

Free Media Awards deles ut av Fritt Ord og ZEIT-Stiftung. Prisen tildeles russiske og østeuropeiske journalister og medier og søker å styrke journalistenes uavhengige rolle.

– De fem mottakerne er alle modige journalister som jobber omfattende med viktig journalistikk som avslører korrupsjon, organisert kriminalitet, menneskerettsbrudd og maktmisbruk, sier direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon