Politihuset i Bergen. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i Bergen har siktet en mann i 20-årene for blant annet seksuelle overgrep mot barn og produksjon av seksualisert bildemateriale av barn og unge.

Mannen skal ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, utvist seksuelt krenkende atferd og produsert framstillinger av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge, opplyser Vest politidistrikt torsdag morgen.

Ifølge Bergensavisen ble mannen pågrepet i begynnelsen av juli og har sittet varetektsfengslet siden. Saken er fortsatt under etterforskning, bekrefter politiet overfor NTB.

annonse

Den siktede har vært idrettsinstruktør og holdt en rekke kurs for barn, ifølge avisen. I tillegg er han dommer på høyt nivå innenfor sin idrett.

Forsvareren, advokat Bertil Rønnestad, har overfor BA ikke ønsket å kommentere siktelsen.

Dark Room

Vest politidistrikt har tidligere rullet opp overgrepskomplekset Dark Room, som omfatter over hundre siktede og flere hundre fornærmede fordelt på en rekke av lendets politidistrikter. I tillegg til fysiske overgrep gjelder de fleste sakene deling, produksjon og befatning med bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot barn.

Kommunikasjonsleder Arne Lutro vil ikke svare på spørsmål om denne siste saken. Det er ikke opplyst om den har forbindelser til Dark Room-komplekset.

Siktelsen gjelder handlinger begått både før og etter den nye straffeloven i 2015, ifølge BA.

Pressebrifing klokka 14

Under en ransakelse hjemme hos siktede i juli beslagla etterforskerne mannens private datautstyr. Han er også siktet for gjentatte ganger å ha skaffet seg tilgang til ulovlig materiale som seksualiserer barn, skriver avisen.

annonse

– Jeg har ikke lyst til å si noe mer nå for å sikre at alle medier blir behandlet likt. Vi holder pressekonferanse i ettermiddag og sender ut pressemelding, sier Lutro til NTB.

Pressekonferansen med politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik holdes på politihuset i Bergen torsdag klokka 14.00.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon