Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
Regjeringen vil fjerne bompenger på sideveier i eksisterende prosjekt. Fra før er det kjent at det ikke får planlegges bommer på sideveiene til nye prosjekt.
annonse

– Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger. Nå vil jeg ha en vurdering av om bommene som finnes på slike veier i dag, kan fjernes, slik at de som kjører på den, må betale mindre bompenger, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Torsdag sendte han brev til Statens vegvesen og Nye Veier og ber dem vurdere hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende prosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

Fylkeskommunene blir bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne sideveisbommer i egne prosjekter.

annonse
Fakta om bompengekravene fra Frps landsstyre

Frps landsstyre vedtok 5. juni seks krav, som de sendte med partileder Siv Jensen inn i forhandlingene med de andre regjeringspartiene om reduserte bompenger:

* Stoppe nye bypakker

* Endre nullvekstmålet

* Slette bompengegjeld

annonse

* Kutte kostnader i eksisterende bypakker

* Stille strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområdene.

* Nei til veiprising

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon