Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Regjeringen vil fjerne bompenger på sideveier i eksisterende prosjekt. Fra før er det kjent at det ikke får planlegges bommer på sideveiene til nye prosjekt.
annonse

– Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger. Nå vil jeg ha en vurdering av om bommene som finnes på slike veier i dag, kan fjernes, slik at de som kjører på den, må betale mindre bompenger, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Torsdag sendte han brev til Statens vegvesen og Nye Veier og ber dem vurdere hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende prosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

Fylkeskommunene blir bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne sideveisbommer i egne prosjekter.

annonse
Fakta om bompengekravene fra Frps landsstyre

Frps landsstyre vedtok 5. juni seks krav, som de sendte med partileder Siv Jensen inn i forhandlingene med de andre regjeringspartiene om reduserte bompenger:

* Stoppe nye bypakker

* Endre nullvekstmålet

* Slette bompengegjeld

* Kutte kostnader i eksisterende bypakker

* Stille strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområdene.

annonse

* Nei til veiprising

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.