Det er satt av to dager til rettssaken mot Stavanger-mannen som er tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En mann i 40-årene fra Stavanger er tiltalt for å ha innført en rekke stoffer som kan brukes for å lage eksplosiver. Mannen nekter straffskyld.

annonse

Ifølge tiltalen som NRK siterer skal mannen i juni og juli 2017 ha innført én liter svovelsyre, fem kilo natriumklorid, én liter glyserol, tre liter saltsyre og ett kilo kobbersulfat fra England. I boligen hans fant de også tre liter aceton og 25 patroner.

Det var en leverandør som varslet politiet etter at Stavanger-mannen bestilte 2,5 liter hydrogenperoksid og 2,5 liter salpetersyre.

– Vi mener den tiltalte har innført eller forsøkt å innføre utgangsstoffer til eksplosiver. Sakens alvor understrekes av at han er tiltalt etter straffeloven og ikke etter bestemmelsene i brann- og eksplosjonsvernloven, sier politiadvokat Maren Sagvaag Retland som er aktor i saken.

Den tiltalte mannen må møte i retten 12. september. Han erkjenner ikke straffskyld og sier gjennom sin forsvarer Sigurd Rønningen at han ikke hadde planer om å lage bombe.

Ifølge opplysninger NRK sitter på skal mannen ha forklart at han planla å lage alternative medisiner – deriblant sølvvann.

Det er satt av to dager til behandlingen av saken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.