Abid Raja, Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Den mest kjente landsforræderen i Norge heter Vidkun Quisling. Nå gir Venstres Abid Raja samme stempel til Alliansen og SIAN.

I forbindelse med Arendalsukas beslutning om å stenge ute Alliansen og SIAN har Raja kommet med en ny kommentar på Facebook der han går til voldsomt angrep på de to politiske organisasjonene.

– ‪SIAN og Alliansen er forrædere mot de norske verdiene vi andre hegner om; verdier som fremmer samhold og fellesskap! Enig?, spør han på Facebook.

annonse

Mange har stusset på den voldsomme omtalen til Raja.

– Trodde Venstre var et liberalt parti som stod opp for ytringsfriheten. Trist at det ikke er slik lengre, men at dere i stedet jobber for å begrense ytringsfriheten. Ytringsfriheten er en norsk verdi Abid Raja, men den står du ikke opp for?, fikk han til svar.

annonse

Hets og sjikane

Netthets har vært et stort tema det siste året. Blant annet har Arbeiderpartiet uttalt at de håper på en «digital dugnad» for å bekjempe netthets.

I en kommentar i Dagsavisen for et par uker siden uttalte partisekretær Kjerti Stenseng at hatytringer er blitt et samfunnsproblem.

– Dessverre vet vi at noen av dem også gruer seg. Hets og hatytringer er blitt et økende samfunnsproblem. 43 prosent av lokalpolitikerne har ifølge en undersøkelse fra KS opplevd hets, sjikane eller rene trusler etter å ha ytret seg. Halvparten har vurdert å gi seg med politikk som følge av dette. Og det er ofte kvinner, unge og minoriteter som er mest utsatt. Det må vi gjøre noe med!, skrev hun.

Arbeiderpartiet har også tidligere gått ut mot personer på sosiale medier som har kalt Jonas Gahr Støre og Gro Harlem Brundtland for landssvikere.

Filter Nyheter kunne man i desember 2018 lese følgende:

annonse

«På Facebook har det gått spesielt hett for seg. Beskyldninger om «landssvik» og «landsforræderi» mot norske politikere har haglet i ulike innvandringskritiske grupper, der flere benytter borgerkrigslignende retorikk for å uttrykke sin harme over Solberg-regjeringen og FN-avtalen.»

Liberale Venstre

Også andre medier har tidligere rettet sterk kritikk mot innvandringskritikere som på sosiale medier har kalt andre for forrædere og landssvikere. Harald Stanghelle har ment at det er uttrykk for «hat» og skrevet at det er «farlig».

Nå er det altså en prominent Venstre-politiker med muslimsk minoritetsbakgrunn, og en som nevnes som kandidat til å ta over ledervervet i et liberalt parti som bruker uttrykket «forrædere» om navngitte mennesker.

Artikkelen i VG som Abid Raja linker til på Facebook har for øvrig bilde av Helge Lurås og Shurika Hansen.

Hvis du vil tegne medlemskap i Resett og støtte oss økonomisk, kan du gjør det her.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon