Foto: Russ Fee

Hørte deperate rop om hjelp da en småbarnsfamilie ble angrepet av en ulv i Canada.

annonse

Russ Fee fra Calgary kom til unnsetning når en familie på fire fra New jersey ble angrepet av en ulv i teltet sitt i Banff nasjonalpark, den canadiske delen av Rocky Mountains, skriver CBC News.

Les også: Ulven er en trussel mot norsk offentlighet

Ulven var større enn noen hund han hadde sett og den forsøkte å dra med seg noe fra et ødelagt telt. Det viste seg å være faren i familien, Matt Rispoli. Han hadde forsøkt å få tak i kjeven til ulven for å beskytte sin kone og to små barn.

Fee sparket til ulven, noe som gjorde at den slapp taket i Rispoli. Sammen klarte de å jage den vekk ved å kaste stein på den og skrike så høyt de kunne. Rispoli kom derfor fra det hele med noen bittsår etter ulvens glupske kjeft.

Ulv angriper sjelden mennesker

Parks Canada sporet opp den ulven de trodde var ansvarlig for angrepet og avlivet den. DNA-tester viste senere at det var riktig ulv. Veterinærer mente at ulven var i svært dårlig forfatning og nær en naturlig død. Det kunne være en mulig forklaring på det uvanlige angrepet ulven sto for, uttalte de.

Jon Stuart-Smith, som er villdyrekspert ved parken, sier at det er svært sjeldent at ulver har angripet mennesker i parker. Dette tilfellet var det første i en nasjonalpark.

– Men det har vært tilfeller hvor ulv har angrepet og såret  mennesker utenfor parkområder, avslutter han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.