Foto: Russ Fee
annonse
annonse

Hørte deperate rop om hjelp da en småbarnsfamilie ble angrepet av en ulv i Canada.

Russ Fee fra Calgary kom til unnsetning når en familie på fire fra New jersey ble angrepet av en ulv i teltet sitt i Banff nasjonalpark, den canadiske delen av Rocky Mountains, skriver CBC News.

Les også: Ulven er en trussel mot norsk offentlighet

annonse

Ulven var større enn noen hund han hadde sett og den forsøkte å dra med seg noe fra et ødelagt telt. Det viste seg å være faren i familien, Matt Rispoli. Han hadde forsøkt å få tak i kjeven til ulven for å beskytte sin kone og to små barn.

This is a hard thing to post, since I haven’t fully comprehended that it happened yet. Last night, while sleeping in our…

Publisert av Elisa Rispoli Fredag 9. august 2019

Fee sparket til ulven, noe som gjorde at den slapp taket i Rispoli. Sammen klarte de å jage den vekk ved å kaste stein på den og skrike så høyt de kunne. Rispoli kom derfor fra det hele med noen bittsår etter ulvens glupske kjeft.

Ulv angriper sjelden mennesker

annonse

Parks Canada sporet opp den ulven de trodde var ansvarlig for angrepet og avlivet den. DNA-tester viste senere at det var riktig ulv. Veterinærer mente at ulven var i svært dårlig forfatning og nær en naturlig død. Det kunne være en mulig forklaring på det uvanlige angrepet ulven sto for, uttalte de.

Jon Stuart-Smith, som er villdyrekspert ved parken, sier at det er svært sjeldent at ulver har angripet mennesker i parker. Dette tilfellet var det første i en nasjonalpark.

– Men det har vært tilfeller hvor ulv har angrepet og såret  mennesker utenfor parkområder, avslutter han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon