Greta Thunberg ankommer til båten Malizia II i Plymouth, Storbritannia, 14. august, 2019. Foto: Kirsty Wigglesworth/Pool via REUTERS

Greta Thunberg bestemte seg for å ta båt over Atlanteren, for å delta på et møte i USA. Nå viser det seg at båtreisen vil ha større utslipp enn om hun hadde fløyet.

annonse

Etter at det ble kjent at den berømte klimaaktivisten Greta Thunberg skal være til stede under et klimamøte i USA, har det vært mange som har påpekt at den unge jenta ville bli nødt til å fly over Atlanterhavet. Derfor kom noen på ideen om å ta båt i stedet, slik at Thunberg ikke ville se ut som en hykler.

16-åringens seilas over Atlanteren skal symbolisere hennes kamp mot den globale oppvarmingen, men den tyske avisen Focus har tilkjennegjort en faktura som viser at båtreisen ikke er så klimavennlig som Thunberg kanskje hadde håpet på.

Les også: Svenskene har flyskam og flyr mindre og mindre

Må fly mannskapet hjem

Etter overfarten til New York må båten seiles tilbake til Europa av fem seilere. De må først fly til USA. Kapteinen må også reise tilbake fra USA med fly. 

Dette betyr at Greta Thunbergs seilas over Atlanteren forårsaker seks flyvninger. Det hadde blitt færre flyvninger om Thunberg og hennes far hadde fløyet selv.

PR-stunt

Fakturaen der disse opplysningene fremkommer er kjent for seilerne, ifølge Andreas Kling, som er talsperson for den tyske skipperen Boris Herrmann. Dette handlet ikke om å redde klimaet med seilasen, men om å tiltrekke seg ekstra publisitet. 

– Vi må bare tenke på om vi bare skal fly mindre, sier han.

Det er foreløpig uklart hvordan Thunberg skal ta seg hjem igjen fra USA. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.