Indiske grensesoldater patruljerer langs gjerdet som skiller den indiskkontrollerte delen av Kashmir fra pakistanskkontrollert område. Bildet er tatt 13. august. Foto: Channi Anand / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ytterligere én pakistansk soldat er drept i skuddvekslinger med indiske styrker i Kashmir. Dermed er totalt seks drept i området de siste 24 timene.

Det opplyser den pakistanske hæren i en pressemelding.

Torsdag opplyste hæren at tre pakistanske soldater ble drept av skudd fra soldater i indiskkontrollerte Kashmir. Ilden ble besvart.

annonse

– Fem indiske soldater drept, mange såret, bunkere ødelagt. Sporadiske skuddvekslinger fortsetter, hevdet hæren videre.

En talsmann for den indiske hæren benektet at noen var drept på indisk side. Forsvarsdepartementets talsmann Devender Anand sa at pakistanske soldater avfyrte bombekastergranater over grensa og at den indiske hæren «svarte på passende vis».

Samme dag ble to sivile drept og en tredje såret av indiske soldater i en separat hendelse langs delelinjen i pakistanskkontrollerte Kashmir, ifølge lokalt politi og tjenestemenn i området.

Trefninger har i mange år vært vanlig i det omstridte Kashmir, som har utløst tre kriger mellom de to atommaktene siden selvstendigheten fra Storbritannia i 1947.

annonse

De siste skuddvekslingene skjer mens forholdet mellom landene er ytterst spent. Det er også den første siden India opphevet selvstyret i den indiskkontrollerte delen av Kashmir 5. august.

Samtidig er det kjent at FNs sikkerhetsråd skal holde et ytterst sjeldent møte om Kashmir fredag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon