Data fra antidopinglaboratoriet i Moskva (bildet) har ført til at 12 russiske vektløftere er suspendert i påvente av behandling av deres dopingsaker. WADA-etterforskningen vil ventelig føre til en lang rekke ytterligere dopingsaker i mange ulike idretter. Foto: Alexander Zemljanitsjenko, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ytterligere sju russiske vektløftere ble fredag suspendert mistenkt for doping på bakgrunn av informasjon fra WADAs analyse av data fra Moskva-laboratoriet.

Tidligere i uken offentliggjorde Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) at det var innledet dopingsak mot fem russere, samtlige med EM- eller VM-medaljer på merittlista, basert på informasjon fra WADA. Nå er tallet økt til 12.

De sju nye sakene er mot Dimitrij Lapikov, Chingiz Mogushkov, Adam Maligov, Magomet Abujev, Maksim Sjeiko, Nadezda Jevstjukhina og Julia Konovalova. Lapikov og Jevstjukhina har tidligere sonet utelukkelse for doping, og begge ble fratatt bronse fra London-OL i 2012.

annonse

Navnene som ble offentliggjort allerede tirsdag er Ruslan Albegov, Tima Turjeva, Oleg Tsjen, David Bedzjanjan og Jegor Klimonov.

WADA har siden januar jobbet med å analysere informasjonen i databasen til Moskva-laboratoriet, som da ble gjort tilgjengelig for antidopingbyrået. WADA mottok også en rekke lagrede prøver fra russiske utøvere, og sammen brukes dette til å avdekke mulige dopingsyndere.

Forrige måned opplyste WADA at etterforskningen allerede hadde ført til dopingmistanke mot om lag 300 russere, og at informasjon fortløpende sendes de relevante særforbund.

Så langt er IWF og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) de eneste som har offentliggjort suspensjoner eller sanksjoner mot utøvere på grunnlag av WADA-informasjonen.

– Utøverne er suspendert med bakgrunn i bevis fra McLaren-granskingen og WADAs videre etterforskning av russisk dopingjuks, meldte IWF fredag.

IOC satte tidligere i år IWF under overvåking med streng beskjed om å trappe opp kampen mot doping dersom vektløfting skal beholde sin OL-status.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon