Indiske grensesoldater patruljerer langs gjerdet som skiller den indiskkontrollerte delen av Kashmir fra pakistanskkontrollert område. Bildet er tatt 13. august. Foto: Channi Anand / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Indiske og pakistanske styrker har igjen beskutt hverandre over grensa i det omstridte området Kashmir. En indisk soldat skal være drept.

Skuddvekslinger over grensa i Kashmir er ikke uvanlig, men foregår nå i en svært spent situasjon. Regjeringen i India besluttet nylig å fjerne rettigheter og begrense selvstyret i den indiske delen av Kashmir, noe Pakistan reagerte svært sterkt på.

Lørdag var det intense skuddvekslinger over grensa, ifølge en kilde i den indiske regjeringen. En indisk soldat skal være drept i skytingen, som Pakistan så langt ikke har kommentert.

annonse

Etter oppfordring fra Pakistan og Kina ble Kashmir fredag diskutert i FNs sikkerhetsråd – for første gang siden 1971. Samtalene foregikk bak lukkede dører.

Pakistans statsminister Imran Khan er svært fornøyd med at møtet ble holdt, men indiske myndigheter mener «internasjonale geskjeftige» diplomater bør holde seg unna situasjonen i Kashmir.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon