Indiske grensesoldater patruljerer langs gjerdet som skiller den indiskkontrollerte delen av Kashmir fra pakistanskkontrollert område. Bildet er tatt 13. august. Foto: Channi Anand / AP / NTB scanpix

Indiske og pakistanske styrker har igjen beskutt hverandre over grensa i det omstridte området Kashmir. En indisk soldat skal være drept.

annonse

Skuddvekslinger over grensa i Kashmir er ikke uvanlig, men foregår nå i en svært spent situasjon. Regjeringen i India besluttet nylig å fjerne rettigheter og begrense selvstyret i den indiske delen av Kashmir, noe Pakistan reagerte svært sterkt på.

Lørdag var det intense skuddvekslinger over grensa, ifølge en kilde i den indiske regjeringen. En indisk soldat skal være drept i skytingen, som Pakistan så langt ikke har kommentert.

Etter oppfordring fra Pakistan og Kina ble Kashmir fredag diskutert i FNs sikkerhetsråd – for første gang siden 1971. Samtalene foregikk bak lukkede dører.

Pakistans statsminister Imran Khan er svært fornøyd med at møtet ble holdt, men indiske myndigheter mener «internasjonale geskjeftige» diplomater bør holde seg unna situasjonen i Kashmir.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.