Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Remo Casilli
annonse
annonse

Ligaleder Matteo Salvini er ikke lenger en troverdig partner, sier Femstjernersbevegelsen i Italia. Dermed lukker de døra for en videre regjering med Salvini.

Toppledelsen i Femstjernersbevegelsen (M5S) møttes søndag hjemme hos partiets grunnlegger Beppe Grillo for å drøfte sitt svar etter at statsminister Giuseppe Conte taler til Senatet om regjeringskrisen tirsdag.

«Alle som var til stede, er enige om at Salvini ikke lenger er en troverdig partner», heter det i en kunngjøring fra møtet. Dermed utelukkes trolig alle muligheter for å gjenopplive koalisjonen mellom Ligaen og M5S, ifølge Reuters.

annonse

For vel en uke siden sa innenriksminister og Liga-leder Salvini at koalisjonen med Femstjernersbevegelsen ikke lenger fungerte. For å profittere på en stigende oppslutning om ham og hans parti ba han derfor om nyvalg med sikte på selv å bli statsminister.

Han la fram et mistillitsforslag mot sin egen regjering, men Femstjernersbevegelsen og det sosialdemokratiske Demokratiske parti avviste å drøfte det. De drøfter nå i stedet muligheten for å danne sin egen regjering siden de sammen har flertall.

Av frykt for å miste makten tonet Salvini ned retorikken og antydet at han kunne være villig til å fortsette å regjere sammen med M5S.

Men hittil har de andre partiene ikke vist seg interessert. Femstjernersbevegelsen sa at de beklager at Salvini har ødelagt partiets samarbeid med Ligaen i nasjonalforsamlingen som har fungert bra hittil.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon