Lampedusa. Foto: Elio Desiderio / ANSA Via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Italias kystvakt og tollmyndigheter har stanset en båt med 57 personer om bord og brakt dem til øya Lampedusa, melder nyhetsbyrået ANSA.

Ifølge ANSA er migrantene trolig fra Tunisia. Blant dem er en gravid kvinne og en gutt som tilsynelatende har fått et nervøst sammenbrudd, skriver det italienske nyhetsbyrået.

Båten ble stanset utenfor Lampione, en liten ubebodd øy i nærheten av Lampedusa. De ble plukket opp og brakt til land lørdag kveld.

annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini har inntatt en hard linje mot redningsfartøy som opererer i Middelhavet for å hindre at migranter og flyktninger drukner når stappfulle båter kantrer på vei fra Libya til Italia.

Men de fleste menneskene som tar seg fra Nord-Afrika til Europa over Middelhavet, ankommer Italia uten hjelp fra frivillige organisasjoner og redningsbåter, ifølge forskeren Matteo Villa ved tenketanken ISPI.

Han har beregnet at kun 8 prosent av de 3.073 migrantene som ankom Italia fra 1. januar til 8. juli ble brakt dit av redningsfartøy.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon