Foto: Skjermdump fra Twitter.
annonse
annonse

Det svenske partiet Liberalernas ungdomsparti LUF har på sin offisielle Twitter-konto publisert et bilde der man med et stort smil om munnen brenner det svenske flagget.

Denne helgen holder ungdomspartiet kongress i Västerås i det midtre Sverige, der man blant annet har valgt den 23 år gamle Romina Pourmokhtari, som har bakgrunn fra Iran, til leder. Det er imidlertid ikke denne beslutningen som nå diskuteres heftig i sosiale medier. 

Det er beslutningen om å legalisere skjending av det svenske flagget som har skapt mest oppmerksomhet. For å markere beslutningen la ungdomspartiet ut et innlegg på Twitter av et av sine medlemmer, i det han brenner det svenske flagget, med et stort glis om leppene. 

annonse

Les også: Det er deilig å være norsk

Respektløshet

annonse

Mange raser mot LUF i sosiale medier. En person skriver at det er «respektløst mot det landet som gjør at dere kan leve i frihet». Andre spekulerer i om det ikke nettopp er slike handlinger som sørger for at Liberalerna har så lav oppslutning for tiden. Partiet kjemper nemlig mot sperregrensen på målingene. 

Andre stiller spørsmål ved om man kan brenne andre flagg også, for eksempel regnbueflagget. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon