Foto: Skjermdump fra Twitter.

Det svenske partiet Liberalernas ungdomsparti LUF har på sin offisielle Twitter-konto publisert et bilde der man med et stort smil om munnen brenner det svenske flagget.

annonse

Denne helgen holder ungdomspartiet kongress i Västerås i det midtre Sverige, der man blant annet har valgt den 23 år gamle Romina Pourmokhtari, som har bakgrunn fra Iran, til leder. Det er imidlertid ikke denne beslutningen som nå diskuteres heftig i sosiale medier. 

Det er beslutningen om å legalisere skjending av det svenske flagget som har skapt mest oppmerksomhet. For å markere beslutningen la ungdomspartiet ut et innlegg på Twitter av et av sine medlemmer, i det han brenner det svenske flagget, med et stort glis om leppene. 

Les også: Det er deilig å være norsk

Respektløshet

Mange raser mot LUF i sosiale medier. En person skriver at det er «respektløst mot det landet som gjør at dere kan leve i frihet». Andre spekulerer i om det ikke nettopp er slike handlinger som sørger for at Liberalerna har så lav oppslutning for tiden. Partiet kjemper nemlig mot sperregrensen på målingene. 

Andre stiller spørsmål ved om man kan brenne andre flagg også, for eksempel regnbueflagget. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.