Philip Manshaus bar preg av at han ble overmannet av flere personer i bærumsmoskeen etter skytingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

De siste dagene minner stygt om tiden etter at en syketransport etterlot en innvandrer i parken fordi de trodde han var dritings. Men etterpå viste det seg at han hadde en hjerneblødning etter å ha blitt slått ned av en annen innvandrer. (Den såkalte Erik Schjenken-saken).

Alle norske tradisjonelle medier var fulle av rasismepåstander og sjåførene ble hengt ut som rasister som utelukkende kjørte fra mannen fordi han var mørkhudet. At han hadde nøyaktig samme symptomer som en beruset person, og at han gikk på to ben, var det ingen som gadd å bry seg om. Jeg har sjelden blitt så glad for en domsavsigelse som da Dagbladet ble dømt i alle instanser og måtte betale en klekkelig erstatning for det uberettigede rasismeråkjøret sitt.

Nå har en etnisk hvit mann begått drap på sin søster og forsøkt å trenge seg inn i en moske med våpen. Tradisjonen tro er mediene fulle av påstander om høyreekstrem terror, hvite ekstremister, muslimhat og islamofobi, selv før noe som helst er klarlagt angående mannens motiver, hans psykiske helse eller hans agenda. Vi vet ikke en gang om han er tilregnelig. Men det alle mediene synes å være enig om, er at det er uhyre viktig å proklamere at mannen er etnisk norsk og hvit. Det var vel det første vi fikk vite.

annonse

Les også: Manshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør

Og nå er debattene i gang om det såkalte meget utbredte muslimhatet og islamofobien i samfunnet. Torp kjører debatt på NRK, og vil vite hvordan høyresiden trigger terrorister, varaordfører Kamzy får snakke fritt om hvordan høyresiden sprer netthat og ødelegger demokratiet fordi de skremmer andre fra å debattere, og alle er skjønt enige om at alt som finnes av nett-troll som sprer hat på nettet tilhører høyresiden. (Joda, vi kjenner igjen Kamzys overforenklede forklaringer fra den gangen hun blånektet for at det finnes kriminelle ungdomsgjenger i Oslo, bare et par av kidza som har litt sånn der fuck-politiet holdninger. Helt uskyldig.)

Ingen nevner at innvandrerkvinner som uttaler seg kritisk om sitt eget miljø gjerne utsettes for trusler om vold, de utstøtes og isoleres – ja den velkjente debattanten, Kadra, har flere ganger blitt angrepet og banket opp på åpen gate – av sine egne, fordi hun våger å kritisere dem i media. Nei, det er selvsagt etnisk, hvite nordmenn som skremmer innvandrerkvinner fra det offentlige ordskiftet. At flere innvandrerkvinner som debatterer i offentligheten må ha voldsalarm pga av vold fra sine egne landsmenn er helt borte fra debatten.

Noen av de aller verste og styggeste uttalelsene jeg har sett skjermdumper av, har vært fra fora for innvandrere og muslimer, der hatpratet har antatt ekstreme proporsjoner. Og hvem husker ikke all den grove sjikanen etter reklamefilmen der en kvinne tar av seg hijaben, og innvandrerungdom gikk fullstendig berserk i stygg og truende ordbruk? Så stygg var den, at selv Antirasistisk Senters, Sultan Shoaib, publiserte en kronikk der han tok sterk avstand fra hatpratet. For ikke å snakke om den pakistanske legen som kalte Shurika Hansen «en stygg utlending som alle hater», og som nå brukes som skribent i Dagsavisen. Og så glemmer alle å fortelle at nordmenn flest blir mer og mer tolerante overfor muslimer. MSM vil mye heller skape et bilde av nordmenn som islamofobe og hatefulle.

annonse

Og det regnes tydeligvis ikke med i MSM når det er innvandrere eller venstreorienterte som driver med hatprat. Hatprat er synonymt med høyresiden. At innvandrerkritiske i det hele tatt kan ha fått trigget sitt raseri av hatpratet de opplever mot sine meninger, er det ingen som anser som en mulig grunn til at de blir ekstreme eller voldelige. Nei, det er utelukkende hatprat fra høyresiden som trigger voldelige mennesker. At de kan ha blitt trigget av hatpratet mot det å være innvandringskritisk, ser man bort fra.

Min erfaring er at ingenting trigger så mye aggresjon og hat som det å føle seg utstøtt fra fellesskapet. Har MSM tenkt over hvordan det oppleves for unge mennesker som er kritiske til innvandring å få høre dag etter dag at deres meninger er forkastelige og uønsket, at samfunnet ønsker å bekjempe dem og isolere dem, at de ikke har noen plass i samfunnet og at «alle» fordømmer dem og anser dem som mindreverdige individer? Innbiller man seg at dette har en positiv og oppbyggelig effekt? All erfaring tilsier at individer som fradømmes tilhørigheten og som utstøtes og fordømmes, blir sintere og sintere! Det er sånn samfunnet skaper ekstremister.

Les også: Imam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker

MSM er også bemerkelsesverdig uinteresserte når Sylvi Listhaug, som de alle hater, mottar dødstrusler, med håp om at hun skal gjengvoldtas og få en kule i panna fra islamister.

Nei, grovt netthat, voldstrusler og oppfordringer til drap kan da ikke ha noen interesse, når det fremsettes av innvandrere, muslimer eller venstreorienterte.

annonse

Det finnes kun ett stort problem når det gjelder netthat i Norge: Hvite etniske høyreorienterte menn. Hvor enkel går det egentlig an å bli i hodet hos norske tradisjonelle medier?

Er det forresten noen andre som har stusset på at Philip Manshaus ser ut som om han har blitt banket særdeles grundig opp, mens de to eldre mennene som heldigvis fikk stanset ham, ikke ser ut til å ha en eneste skramme? I Norge har vi svært strenge lover for hva som aksepteres av voldsbruk selv i selvforsvar. Vi er selvsagt alle glad for at de to, hvorav en var tidligere soldat, fikk avverget all skyting, men om jeg skal være litt djevelens advokat, så undrer det meg litt at de helt ukritisk hylles for sin inngripen, mens det ser ut som om de har banket livskiten ut av Manshaus både grundig og lenge. Jeg stusset også da de fortalte på TV at den ene hadde kontroll over Manshaus, mens den andre satt oppå og slo og slo.

I følge lovverket har man ikke lov til å bruke mer vold enn det som er nødvendig for å avverge en livstruende situasjon. Hvor lenge dengte de to eldre mennene på Manshaus etter at de hadde lagt han i bakken og hadde ham under kontroll? I Norge har vi lang tradisjon for at folk som utøver selvtekt blir dømt, mens overgriperen går fri og atpå til får erstatning. Hva hadde skjedd om to etniske nordmenn hadde overmannet en mørkhudet og/eller en muslim med våpen, og skambanket han på tilsvarende måte? Ville de blitt hyllet? Eller ville «offeret» fått erstatning og de to slosskjempene blitt dømt for vold?

Kanskje Manshaus bør skaffe seg en skikkelig djevelens advokat som våger å tross alt av politisk korrekthet og krever at han tilkjennes erstatning for den volden han har blitt utsatt for?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon