Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) mener det nye kravet om utdanningsfaglig kompetanse vil styrke undervisningen til studentene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Fra i høst må universiteter og høgskoler kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse når de ansetter undervisere. Det skal sikre studenter bedre undervisning.

Det nye kravet om utdanningsfaglig kompetanse for å få en undervisnings- eller forskerstilling ved norske universiteter og høgskoler, trer i kraft fra 1. september.

– Jeg er overbevist om at ved å innføre dette kravet, vil vi få økt oppmerksomhet om undervisning på universiteter og høyskoler. Det vil være med på å gjøre undervisningen bedre, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding til NTB.

annonse

Studiestedene må med det nye kravet forsikre seg om at deres ansettelser følger den nye forskriften. De må også få på plass kurs eller program for å kvalifisere sine ansatte.

Totalt har nær 100.000 søkere fått tilbud om studieplass denne høsten. Men ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) fullfører ikke en tredel av studentene studiene sine i løpet av åtte år.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.