Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En mann fra Bergen er dømt til 16 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn gjennom direkteoverførte overgrep fra flere land.

annonse

Saken handler om overgrep på Filippinene, i Romania og i et afrikansk land, skriver Bergens Tidende.

Ifølge dommen har mannen instruert flere voksne til å gjennomføre seksuelle overgrep mot barn. Disse ble filmet og direktesendt via internett.

– Med familien hjemme

Bergen tingrett har dømt mannen for medvirkning til misbruk av barn. Han ble imidlertid frifunnet for tiltalepunktet om grov menneskehandel.

– Aktiviteten på internett har foregått på kveldstid, den øvrige familie har vært hjemme. Han har sittet i stuen med sin PC på fanget med ryggen til en vegg, slik at andre ikke har sett hvilke nettsider han var inne på, heter det i dommen.

Ifølge BT logget datteren til mannen seg på PC-en hans og fant en seksualisert chattelogg om barn høsten 2015, noe som førte til at moren til jenta leverte en anmeldelse. Politiet iverksatte etterforskning i desember 2016, og i 2017 ble han pågrepet.

Dark Room-relatert

Pågripelsen skjedde i forbindelse med politiets store Dark Room-aksjon. Han har vært varetektsfengslet siden da.

Det er ikke klart om dommen ankes.

– Det er for tidlig å kommentere saken, sier forsvarer mannens forsvarer, advokat Torbjørn Kolås Sognefest.

Ifølge Bergensavisen har mannen forklart at han kartla hvor langt fremmede mennesker ville gå når det gjelder overgrep mot barn – en forklaring tingretten ikke fester noen lit til.

Mannen er dømt til å betale 250.00 kroner i erstatning til to jenter i Romania.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.