Illustrasjonsbilde. REUTERS/Fabrizio Bensch/File Foto
annonse
annonse

Et titall soldater er drept i et større angrep utført av det hæren kaller væpnede terrorgrupper nord i Burkina Faso.

Over tolv soldater er drept og flere er savnet. Det endelige tallet på drepte kan havne på 20, opplyste flere sikkerhetskilder mandag.

– Tidlig på morgenen ble en militæravdeling i Koutougou i Soum-provinsen rammet av et angrep. Ifølge en foreløpig rapport er over tolv soldater drept, og flere ble såret, het det i en uttalelse fra hærledelsen senere mandag.

annonse

Det fattige landet i Sahel-regionen har de siste fire årene kjempet mot en voksende bølge med angrep utført av jihadister. Angrepene startet i nord, men har siden spredt seg til den østlige delen av landet, nær grensen mot Togo og Benin.

I det største enkeltstående islamistangrepet mot hæren til nå ble tolv soldater drept. Det skjedde i Nassoumbou i Soum-provinsen i desember 2016.

Natt til fredag angrep menn som ble beskrevet som jihadister, en landsby nord i landet. 15 mennesker ble drept, og butikker ble plyndret og satt i brann, opplyste regionale myndigheter.

annonse

Flesteparten av angrepene i den tidligere franske kolonien tilskrives gruppen Ansarul Islam, som ble etablert nær grensen til Mali i desember 2016, og til JNIM (Støttegruppen for islam og muslimer), som har sverget troskap til A-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM). Disse gruppene antas å være ansvarlig for rundt 500 drap i landet siden 2015.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon