Flere av budene i Foodora går ut i streik tirsdag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse
annonse

102 syklister i matleveringstjenesten Foodora tas tirsdag ut i streik etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale.

Partene meldte mandag ettermiddag at forhandlingene hadde brutt sammen.

– Vi har fremmet krav om tariffavtaler på vegne av våre medlemmer. Det er svært spesielt at et selskap som tar mål av seg å være en seriøs aktør, nekter ansatte denne rettigheten, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

annonse

I en pressemelding skriver Foodora at selskapet synes det er synd forhandlingene ender i konflikt. Motparten har vært Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), som nå er del av Fellesforbundet.

– Kravene i forslaget fra NTF ville gjort det umulig for oss å fortsette driften vår med fast ansatte bud i Norge, sier Foodora-sjef Carl Tengberg, som opplyser at de totalt har over 600 ansatte i Norge.

Han sier at selskapet har fast ansettelse som norm for syklistene, og at de kan bli nødt til å gå bort fra dette dersom de NTF skulle få gjennomslag for sine krav.

Klubbleder Espen Utne Landgraff mener Foodora framstiller det som at tariffavtalen ikke vil komme syklistene til gode.

annonse

– Avtalen syklistene ønsker, er tilpasset våre behov, men ledelsen avviser å forhandle om de konkrete vilkårene, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon