Sylvi Listhaug. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens Frp sliter på nasjonale målinger, går de kraftig fram i Møre og Romsdal, viser ny måling. Sylvi Listhaug får en stor del av æren.

Frp får en oppslutning på 19,3 prosent i Møre og Romsdal, viser Respons Analyses siste måling for Sunnmørsposten , Romsdals Budstikke og Tidens Krav. Det er en økning på 3,3 prosentpoeng fra juni og er 6,2 prosentpoeng mer enn det partiet fikk under kommune- og fylkestingsvalget i 2015 (13,1 prosent).

– Dette er en Sylvi Listhaug-effekt. Jeg kan ikke forklare det med noen annet, sier daglig leder i Respons Analyse, Thor Gaard Olaussen.

annonse

Målingen er tatt opp i dagene rett etter at Frp-nestleder og eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug gikk ut i VG med krav om å skrote Møreaksen, som er en viktig del av fergefri E39-prosjektet.

Frp tar velgere fra både Senterpartiet og Høyre. Partiet har klart høyest oppslutning på Sunnmøre og har færrest velgere i Romsdal.

Målingen viser også at Senterpartiet (17,7 prosent) forsetter fremgangen og nå er hårfint større enn Arbeiderpartiet (17,6). Største parti i fylket er Høyre (20,1). Miljøpartiet De Grønne (MDG) fortsetter framgangen i fylket og får 5,1 prosent oppslutning. Partiet er nå større enn både SV (3,8), Rødt (2,2) og Venstre (2,6) i fylket. Kristelig folkeparti får 5,5 prosent.

Målingen er basert på 800 telefonintervjuer. Den er tatt opp i tidsrommet 12. til 15. august og må tolkes innen feilmarginer som varierer fra 2 til 3,5 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon