USAs president Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump anklager New York Times for å starte en «heksejakt etter rasisme», etter et lekket lydklipp viser at avisen diskuterer et skift fra Russland-etterforskningen over til rase i et forsøk på demonisere presidenten.

– Den mislykkede avisen New York Times, har i en av de mest ødeleggende skildringene av dårlig journalistikk i historien, blitt avslørt av en varsler etter at de skifter fra sitt falske Russlands-narrativ, til en heksejakt etter rasisme, twitret presidenten.

annonse

Et transkript av samtalen ble lekket til Slate torsdag, og skildrer etter mange kommentatorers oppfatning hvordan New York TImes ønsket å skifte fokus fra Russland-etterforskningen over til presidentens såkalte rasistiske tendenser.

I den lekkede videoen startet New York Times redaktør Dean Baquet en diskusjon med personalet i avisen om bruken av begrepet «rasist», og sa deretter at etter spesialetterforsker Robert Muellers undersøkelse av Russland-kampanje ble avsluttet, skjedde «to ting.»

– Leserne våre som vil at Donald Trump skal forsvine, tenkte plutselig, Holy s–, Robert Mueller kommer ikke til å klare det, og Donald Trump ble litt politisk oppmuntret, sa Baquet ifølge Washington Times.

På bakgrunn av dette sa Baquet videre:

– Jeg tror at vi må endre oss. Jeg mener, visjonen for dekning for de neste to årene, det jeg snakket om tidligere: Hvordan dekker vi en fyr som kommer med slike kommentarer?

Skandale

annonse

Mange reagerer på lekkasjene.

– Dette er nesten bevis. Den (lekkasjen) viser at den mektigste nyhetsorganisasjonen i landet gratulerer seg selv for å ha satt anti-Trump agenda om Russland-etterforskningen, og sømløst funnet en overgang til å sette en agenda om Trump som rasist etter at den falt sammen, sier William A. Jacobsen, jusprofessor ved Cornell Universitet i USA.

Tidligere pressetalsmann for president George W. Bush, Ari Fleischer, sa på sin side at den mest bekymringsfulle uttalelsen fra redaktøren for NYT var at «leserne heier på oss når vi kritiserer Donald Trump».

– Det er trist at den avisen jeg har abonnert på i førti år ikke er uavhengig, skriver han i en Tweet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.