Fra leiren Al-Hol i Syria der det bor ektefeller og barn etter IS-krigere. Den tyske regjeringen er nå i gang med å sikre at flere tyske barn kan reise fra Syria. Dette ble klart mandag etter at fire barn var brakt fra flyktningleiren der de var, til konsulatet i Arbil. Foto: Sam Tarling / Human Rights Watch / NTB scanpix
annonse
annonse

Fire tyske barn av IS-krigere som har sittet i en flyktningleir i Syria, ble hentet ut mandag. Tyskland jobber med å hente flere barn tilbake til hjemlandet.

– Den tyske regjeringen jobber under krevende forhold for å få barn av IS-krigere hjem, sa utenriksminister Heiko Maas.

Det er første gang tyske myndigheter henter hjem barn av IS-krigere fra Syria. De er nå i gang med å sikre at flere barn kan reise fra Syria. Dette ble klart mandag etter at fire barn var brakt fra flyktningleiren der de var, til konsulatet i Arbil i Irak.

annonse

Tre av barna er foreldreløse. Det fjerde barnet er et 6 måneder gammelt spedbarn som er syk, og moren har gått med på å gi fra seg barnet.

Det var kurdiske myndigheter som gjennomførte overlevering til tyske myndigheter på grensen til Irak.

Utenriksministeren understreker at jobben er vanskelig, men at det handler om små barn som ikke har det bra der de er.

– De har heller ikke ansvar for det foreldrene har gjort, og det er derfor vi skal hjelpe dem, sier Maas.

annonse

De tyske barna ble hentet ut av al-Hol-leiren som ligger nordøst i Syria. Det befinner seg om lag 70.000 mennesker i leiren, i hovedsak utenlandske barn og kvinner som kom fra de siste IS-kontrollerte områdene i Syria.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon