Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier det skal opprettes en egen gruppe i politiets tilsynsmyndighet som skal se på klagene politiet har fått i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: AP / NTB scanpix

Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam sier hun håper søndagens fredelige demonstrasjoner er et tegn på en vei mot en avslutning på uroen.

annonse

Demonstrasjonen søndag var den fredeligste siden uroen i Hongkong begynte for elleve uker siden.

Carrie Lam sier på en pressekonferanse tirsdag at hun håper de ikkevoldelige demonstrasjonene er starten på slutten på uroen i byen, skriver Reuters.

Lam sier også at hun umiddelbart skal opprette en plattform for dialog.

– Denne dialogen, håper jeg, vil bli basert på gjensidig forståelse og respekt og finne en vei for dagens Hongkong, sier Lam.

Politiet har fått kritikk for måten de har håndtert demonstrasjonene på. Klagene som politiet har mottatt, som blant annet dreier seg om voldsbruk, skal undersøkes av politiets tilsynsmyndighet, sier Lam.

Lam, som demonstrantene ønsker skal gå av, sier at den omstridte loven om at Hongkong-innbyggere skal kunne utleveres til straffeforfølgelse i Kina, «er lagt død».

– Det er ingen planer om å blåse liv i lovforslaget, spesielt i lys av de offentlige bekymringene, sier hun.

Siden demonstrasjonene startet har over 700 personer blitt pågrepet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.