Klima-og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Regjeringen velsignet moderne alpinlandsby, men vil rive gamle fjellsetre. 

I april sa kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland ja til ett moderne alpinsenter med alpinlandsby og nye fritidsbosteder i Sysendalen i Eidfjord. Vedtaket kunne ifølge Villrein.no føre til en reduksjon av nasjonalt villreinområde på Hardangervidda.  

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) trosset blant annet tidligere Fylkesmann i Hordaland, nå Fylkesmann i Vestland, som kom med innsigelser på bakgrunn blant annet av hensyn til villreinen. 

annonse

Nå bruker regjeringen samme begrunnelse for å rive et knippe fjellsetre på Vesslie i  Dovrefjell. Selv om altså hverken bomber eller granater har stoppet villreinen fra å ferde i området som var skytefelt for Forsvaret siden 1923. 

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har utsatt vedtaket, men gjentar ifølge Nationen samtidig at setrene på Vesllie ikke har særlig verneverdi. Setrene ble bygget på 1800-tallet og er minner om en form for landbruk som nå nesten er borte. 

Nationen skriver at Ola Elvestuen i denne saken bør lytte til fjellvettreglene:

Vend i tide, det er ingen skam å snu. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.