Noen av migrantene som er reddet opp fra Middelhavet av det norskeide skipet Ocean Viking: Foto: MSF via AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har svart nei på en fransk henvendelse om Norge kan ta imot flyktninger og migranter som er reddet opp fra Middelhavet.

Det er franske myndigheter som har spurt om Norge kan ta imot menneskene som er om bord på to redningsskip i Middelhavet.

– De har spurt om vi kan ta imot migranter fra «Open Arms» og «Ocean Viking». Det har vi sagt nei til, sier justisminister Jøran Kallmyr til NRK.

annonse

Han sier bakgrunnen er at grunnleggende mekanismer for å forhindre at folk setter ut på sjøen ikke er på plass.

– Dette gjelder for eksempel silings-system, sånn at vi raskt kan sende tilbake dem som ikke skal ha opphold i Europa, tilbake til Afrika. Før det er på plass, ønsker ikke vi å delta i en fordeling, sier justisministeren.

Frankrike og fem andre EU-land har tilbudt seg å ta imot migrantene fra «Open Arms», og behandle asylsøknadene.

annonse

Norske «Ocean Viking» leies av Leger Uten Grenser og en fransk organisasjon. Om bord er det 356 migranter. Skipet, som tirsdag kveld ligger like vest for Malta, har ennå ikke noe sted de kan sette i land migrantene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon