FrP-leder Siv Jensen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FrP-leder Siv Jensen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Siv Jensen forklarer nå på Frps hjemmesider bakgrunnen for hvorfor hun kalte sammen partiets landsstyre for å ta stilling til bomkuttene som det var forhandlet om mellom regjeringspartiene. 

– Etter nær to måneder med forhandlinger om bomkutt, så var vi kommet til veis ende. Det forelå et endelig resultat som partiene skulle ta stilling til, derfor ble landsstyret kalt sammen, sier Siv Jensen.

Utspillet er en respons på flere politikere fra Venstre og KrF som tirsdag gikk ut mot Jensen og stempler FrP som «illojale» og «sleip» i forhandlingene om bomkuttene.

annonse

– FrP har forholdt seg 100 prosent lojal til prosessene mellom regjeringspartiene. Det er ikke FrP som har hatt problemer med å bestemme seg i denne saken, sier hun.

– FrP har jobbet for å redusere bompengene fordi vi mener kursen må legges om. Belastningen for folk flest har blitt for høy. Det har vært klart helt fra start, sier Jensen.

Les også: Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger

Slik var prosessen

annonse

Hun beskriver nå detaljert hvordan prosessen har vært etter at Frp gikk ut i juni og krevde kutt i bompengene.

– FrPs landsstyre vedtok 5. juni at vi skulle arbeide for nye kutt i bompengene. Derfor tok jeg raskt initiativ til et møte mellom de fire regjeringspartiene, for å avklare om vi hadde noe å snakke om.

Siv Jensen forteller til sitt eget partis nettside at det fra juni og frem til august ble holdt en rekke møter mellom de fire partiene.

– Møtene i juni og i august var preget av fire konstruktive partier som ønsket å finne løsninger som alle kunne godta.

Ifølge henne ble de fire partiene i forkant av partilederdebatten derfor ble enige om å si at vi nærmet oss en enighet, og at partiene ønsket å kutte bompenger og øke investeringene i kollektivtilbudet.

annonse

– Uken etter ble det satt flere tidsfrister for at saken skulle avklares, slik at vi kunne enes om en avtale vi kunne behandle i partiene. FrP holdt seg til samtlige frister og gjorde som vi ble bedt om.

Brutt

Jensen mener at flere fristbrudd er hovedårsaken til konflikten som nå pågår.

– Dessverre ble alle frister ble brutt, og vi endte opp med å gå i ring. Som følge av dette ble det satt en endelig frist til fredag 16. august, som alle måtte forholde seg til.

FrP svarte i tide om at vi var klare til å behandle saken, og sendte derfor innkalling til landsstyret samme dag, sier hun.

Jensen også mener at FrP vært en lojal regjeringspartner.

– FrP har med andre ord forholdt seg lojale og vært en regjeringspartner de andre partiene har kunnet stole på. Derfor reagerer jeg sterkt når politikere i andre partier gir inntrykk av det motsatte, sier Siv hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon