Medlemmene av Al Noor Islamic Centre vil fredag samles til bønn igjen i menighetens moské på Skui. De vil imidlertid ikke bruke bønnerommet i moskeen fordi det ikke er klart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kronprins Haakon besøker Al-Noor Islamic Center i Bærum torsdag for å vise sin støtte etter skyteangrepet tidligere denne måneden.

Kronprinsen vil under besøket få en orientering og omvisning i moskeen, og det vil bli samtaler med representanter for Islamsk Råd Norge og Al-Noor- moskeen, opplyser Kongehuset.

Islamsk Råd Norge og Al-Noor Islamic Center i Bærum er vertskap under besøket.

annonse

Al-Noor-moskeen ber fredagsbønn i moskébygget på Skui

Bønnerommet er foreløpig ikke klart, men andre lokaler i bygget vil bli brukt til fredagsbønn denne uka, opplyser informasjonsansvarlig Waheed Ahmed til NTB.

Det er foreløpig ikke klart når den offisielle gjenåpningen av moskeen skal skje.

– Vi har ikke landet på dato ennå, men det blir fort et par uker til, skriver Ahmed i en SMS.

annonse

I forrige uke ba menigheten fredagsbønn på Rykkinn skole i Bærum etter at moskeen ble angrepet lørdag 10. august. Philip Manshaus (21) er siktet for terror etter moskéangrepet. Manshaus er også siktet for drapet på sin 17 år gamle stesøster.

Politiet var ferdig med sine undersøkelser i moskeen på Skui i Bærum tirsdag i forrige uke.

Lørdag åpnet menigheten moskeen for pressen. Da var det fortsatt blodflekker på et større området på teppene i bønnerommet, samt på talerstolen og ved hovedinngangen i moskébygget. Det var også kulehull i veggene flere steder, og bakdøren, hvor Manshaus skjøt seg inn i bygget, hadde ikke fått nytt glass.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon