Velgerne har liten tillit til Jonas Gahr Støre og ledelsen i AP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet ligger an til sitt dårligste kommunevalg noensinne og Senterpartiet er klare til å overta som det nye ordførerpartiet.

Det er Klassekampen som skriver om at LO frykter at AP kan komme til å tape så mange som halvparten av sine ordførere og dermed kun sitte igjen med rundt 100. Meningsmålinger viser at i de kommunene hvor AP har sine ordførere har de nå en oppslutning på under 40% og i 26 av kommunene har AP under 30%. Det kan de fort miste ordføreren på om det skulle bli valgresultatet.

Les også: Ny krisemåling for Ap

annonse

Johan Giertsen i nettstedet Poll of Polls, sier at man ligger an til et politisk jordskjelv hvor SP vil overta som det største partiet i mange av de kommunene som tidligere har vært AP-bastioner. Kommunesammenslåinger og lav tillit til ledelsen i AP oppgis som hovedgrunner til at AP er så lite populære for tiden.

Nord-Norge en joker

Nord-Norge kan bli en joker. Der har AP ordføreren i 53 kommuner mens SP kun har 13. SP har befestet sin posisjon som det største partiet i landets nordligste del på alle målinger og det ser ikke ut til å avta, men heller øke. SP har aldri hatt tradisjoner for å gjøre gode valg i nord.. Ved stortingsvalget i 2013 fikk partiet kun 6% i Norland og bare 3% i Finnmark.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon