Jack Letts, kjent som Jihadi Jack. Skjermdump ITV News.

Jack Letts (24), kjent som Jihadi Jack, forlot et middelklasseliv i Oxfordshire for å slåss for Den islamske stat i 2014.

annonse

Etter at han ble tatt til fange av kurdiske styrker i 2017 har både han og familien hans drevet en kampanje for at han skal få returnere til Storbritannia. Letts foreldre mener britiske myndigheter er feige som nå fratar Jihadi Jack sitt britiske statsborgerskap.

Men konvertitten Jihadi Jack hevder i et intervju med ITV News at han ikke bryr seg noe særlig, siden han ikke føler seg britisk uansett, skriver Daily Mail.

Jihadi Jack har dobbelt statsborgerskap, men hans andre hjemland Canada har heller ikke gjort noe for å hente ham hjem. Dette er Jihadi Jack skuffet over, siden han «forventet mer» av et land som Canada.

Om Boris Johnson har Jihadi Jack følgende kommentar:

– Jeg syns Boris Johnson er latterlig, for å være ærlig tror jeg de fleste briter syns det samme. Det er utrolig at han faktisk ble statsminister.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.