Illustrasjonsbilde. (Foto av PAK YIU / AFP) /

Å begrense ekteskapet til forhold mellom en mann og en kvinne vil forbli Kinas juridiske stilling, opplyser en talsmann for det kinesiske parlamentet.

annonse

Kina følger dermed ikke etter Taiwan, som i mai i år vedtok en lov som lar likekjønnede par inngå permanent partnerskap.

I flere større kinesiske byer er det også et blomstrende homofilt miljø, men det er ingen tegn til at det regjerende kommunistpartiet vil legalisere likekjønnede ekteskap.

– Denne loven passer vårt lands forhold og historiske og kulturelle tradisjoner, sier talsperson Zang Tiewei for det kinesiske parlamentets juridiske kommisjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Så vidt jeg vet anerkjenner de aller fleste land i verden ikke legaliseringen av ekteskap blant mennesker av samme kjønn, fortsetter han.

Til tross for økende bevissthet rundt LHBT-spørsmål den siste tiden, har frykten for økende intoleranse vokst i Kina.

Det er ingen lover mot likekjønnede forhold i landet, men flere ganger de siste årene har det blitt fremmet forslag om dette under den nasjonale folkekongressens årlige møte. Alle forslagene har imidlertid blitt avvist.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.