Ikke siden 1998 har belegget på norske asylmottak vært lavere enn i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det bor nå under 3.000 personer på asylmottak i Norge. Det er det laveste tallet på mer enn 21 år. Nå kan flere mottak bli lagt ned.

Ikke siden februar 1998 har asylmottakene her i landet hatt lavere belegg, får NTB opplyst fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Tallene, som er ajourført per 19. august, viser at det da bodde 2.999 personer på mottakene rundt om i landet. Omkring en tredel av beboerne venter på at søknaden skal behandles, og om lag like mange har fått endelig avslag og har utreiseplikt.

annonse

Om asylankomstene fortsetter på samme nivå som i dag, vil ikke UDI utelukke at flere asylmottak kan bli lagt ned.

– Mottakskapasiteten justeres etter prognoser for asylankomster, som kommer fire ganger i året. Per i dag er prognosen for ankomster på 3.000. Neste prognose kommer i oktober. Dersom denne viser en ytterligere nedgang i ankomster, er det naturlig at mottakskapasiteten vil bli redusert, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i region- og mottaksavdelingen i UDI til NTB.

I år har ankomsttallene ligget på mellom 150 og 200 asylsøkere per måned. Ved utgangen av juli hadde 1.171 personer søkt asyl i Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon