Rundt 1.900 polititjenestemenn og tollansatte gjennomfører onsdag en razzia på blant annet byggeplasser i Berlin i forbindelse med mistanker om menneskehandel. Foto: Paul Zinken / DPA / AP / NTB scanpix

Rundt 1.900 politi- og tolltjenestemenn slo onsdag morgen til mot et hundretall adresser i Berlin etter mistanker om menneskehandel.

annonse

Påtalemyndigheten opplyser at de mistenker at kriminelle ligaer smugler inn utenlandsk arbeidskraft i byggebransjen. Razziaen har vært forberedt i flere uker og omfatter også delstatene Brandenburg og Sachsen-Anhalt.

Ifølge pressetalsperson Michael Kulus vil aksjonen fortsette hele dagen, skriver den tyske avisen Bild.

– Politiet gjennomsøker blant annet byggeplasser, butikklokaler og regnskapskontorer, sier han.

Det tyske tollvesenet mener svart arbeid og ulovlig sysselsetting saboterer lovlige ansettelser og bidrar til større arbeidsløshet. Dessuten fører det til at staten taper skatteinntekter og må betale mer i sosialhjelp.

Det er også opplysninger om at de ulovlige byggearbeiderne jobber under slavelignende forhold med lange arbeidsdager under farlige forhold.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.