Illustrasjonsbilde. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Den svenske myndigheten for samfunnsbeskyttelse og beredskap (MSB) advarer om at mindre kommuner kan bli berørt av terror og må forberede seg på angrep fremover.  

Samnytt melder at oppfordringen bare kommer noen dager etter at svensk politi arresterte den kasakhstanske asylsøkeren Dilshod for å ha forsøkt å kjøre ned fotgjengere på Stortorget i Östersund.

Dilshod ble arrestert på åpen gate av væpnet svensk politi, og er nå tiltalt for terrorisme.

annonse

Største trussel

Sverige er at av de europeiske landene som har flest innbyggere som har gjort terrorreiser til Syria og Irak. Islamister utgjør nå den største terrortrusselen mot Sverige, ifølge det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo).

Les også: Amerikansk journalist sjokkert etter besøk i Sverige

annonse

– Det voldelige islamistiske miljøet utgjør fortsatt den største trusselen når det gjelder terrorangrep i Sverige, sier senioranalytiker Ahn-Za Hagström.

Voldelige islamister

Antallet islamistiske ekstremister i Sverige har eksplodert i løpet av den siste tiden. Det er nå anslått til å være rundt 2.000 personer – en kraftig oppgang fra bare noen hundre for få år siden.

– Antallet individer i det voldelige ekstremistiske miljøet i Sverige har økt betraktelig de siste årene. Vi har gått fra å snakke i form av hundrevis til tusenvis. Dette er en trend som har pågått i nesten ti år, sier Hagström.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon