USAs spesialutsending til Nord-Korea, Stephen Biegun (t.v.), er i Seoul for samtaler med sin sørkoreanske motpart Lee Do-hoon (t.h.) Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USA er klare til å gjenoppta atomforhandlingene med Nord-Korea, sier president Donald Trumps spesialutsending Stephen Biegun.

– Vi er forberedt på å gjenoppta samtalene straks vi hører fra vår motpart i Nord-Korea, sier Biegun, som er i Seoul for samtaler med sin sørkoreanske motpart Lee Do-hoon.

Fredag prøveskjøt Nord-Korea to kortdistanseraketter og avlyste samtidig nye samtaler med Sør-Korea.

annonse

– Vi har ikke noe mer å snakke om med sørkoreanske myndigheter, og vi har ikke noe ønske om å sette oss sammen med dem igjen, sa en nordkoreansk talsmann.

USAs president Donald Trump opplyste dagen etter at han hadde fått et «virkelig vakkert og svært positivt» brev fra Kim Jong-un, der den nordkoreanske lederen ba om unnskyldning for rakettestene og ba om snarlig gjenopptakelse av forhandlingene med USA.

Atomforhandlingene brøt sammen i februar, etter et mislykket møte mellom Trump og Kim i Vietnam.

30. juni møtte de to lederne hverandre igjen, den gangen på grensa mellom Nord- og Sør-Korea, og de ble da enige om å gjenoppta samtalene. Noen ny dato er ikke satt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon