Illustarsjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustarsjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Harselerer over Oslo-elitens angstbiterske reaksjoner på forslaget om å bygge togbane mellom Bodø og Tromsø.

annonse

Forfatter Alf R. Jacobsen harselerer over Oslo-mediene og avisenes kommentatorer sine frenetiske reaksjoner på kravet om å bygge en ny jernbane med tog mellom Bodø og Tromsø.

«Nordlandsdrømmen om prustende lokomotiver utenfor Ølhallen, togfløyter i Salangsdalen og gyngende sovekupeer med ildfulle reisende på Kvænangsfjellet har fått hovedstadens kommentatorkorps til å geberde seg i sant raseri. Knirkende Gucci-sko høres fra statsansatte sufflører som lister seg opp avistrappene med regneark like lange som støttennene til en hvalrosshann. Mot deadline flyr neglene over tastaturet like kjapt som messingknivene på en Baader flekkemaskin», skriver han i Nordlys.

Jacobsen fortsetter med å harselere over det han mener er overdrevne reaksjoner fra en elite i Oslo. 

«Den stakkars Nord-Norgebanen er blitt et nattsvart mareritt, Belsebubs verk, på linje med Alta-kraftverket, i sin tid også fremstilt som barbariets seier over viddas beskyttere. Nå er det flere hakk verre. Norges Banks fondsmidler står i fare; utslippene vil drive oss i avgrunnen – og det lenge før barnekorstogene har begynt å marsjere.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.