Illustarsjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustarsjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Harselerer over Oslo-elitens angstbiterske reaksjoner på forslaget om å bygge togbane mellom Bodø og Tromsø.

Forfatter Alf R. Jacobsen harselerer over Oslo-mediene og avisenes kommentatorer sine frenetiske reaksjoner på kravet om å bygge en ny jernbane med tog mellom Bodø og Tromsø.

«Nordlandsdrømmen om prustende lokomotiver utenfor Ølhallen, togfløyter i Salangsdalen og gyngende sovekupeer med ildfulle reisende på Kvænangsfjellet har fått hovedstadens kommentatorkorps til å geberde seg i sant raseri. Knirkende Gucci-sko høres fra statsansatte sufflører som lister seg opp avistrappene med regneark like lange som støttennene til en hvalrosshann. Mot deadline flyr neglene over tastaturet like kjapt som messingknivene på en Baader flekkemaskin», skriver han i Nordlys.

annonse

Jacobsen fortsetter med å harselere over det han mener er overdrevne reaksjoner fra en elite i Oslo. 

«Den stakkars Nord-Norgebanen er blitt et nattsvart mareritt, Belsebubs verk, på linje med Alta-kraftverket, i sin tid også fremstilt som barbariets seier over viddas beskyttere. Nå er det flere hakk verre. Norges Banks fondsmidler står i fare; utslippene vil drive oss i avgrunnen – og det lenge før barnekorstogene har begynt å marsjere.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon