Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen sier at regjeringen ikke har bompenger, men klima på hjernen.

– Denne regjeringen har klima på hjernen. Vi er i en klimakrise, sier Elvestuen til NTB under feiringen av organisasjonen Norsk Friluftliv sitt 30-årslag torsdag formiddag.

Onsdag satt partiets stortingsgruppe og ledelse i et flere timer langt krisemøte før partiet møtte Høyre og KrF. Frp skal ikke ha deltatt i møtet, ifølge NRKs kilder.

annonse

På spørsmål om Venstres partileder Trine Skei Grande la fram en nytt forslag til bompengeskisse fra partiet under møtet mellom regjeringspartiene i statsministerboligen onsdag kveld, vil ikke Elvestuen svare.

– Det er ikke noe som jeg går inn på, sier han.

I stedet understreker Venstres nestleder viktigheten av bompenger for å fortsette kollektivsatsingen i byene, bedre bylufta og redusere klimagassutslippene.

– Bompengesystemet er en viktig del av det. Man kan ikke gjøre dette samtidig som biltrafikken øker. Nullvekstmålet må ligge der, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon