Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen sier at regjeringen ikke har bompenger, men klima på hjernen.

annonse

– Denne regjeringen har klima på hjernen. Vi er i en klimakrise, sier Elvestuen til NTB under feiringen av organisasjonen Norsk Friluftliv sitt 30-årslag torsdag formiddag.

Onsdag satt partiets stortingsgruppe og ledelse i et flere timer langt krisemøte før partiet møtte Høyre og KrF. Frp skal ikke ha deltatt i møtet, ifølge NRKs kilder.

På spørsmål om Venstres partileder Trine Skei Grande la fram en nytt forslag til bompengeskisse fra partiet under møtet mellom regjeringspartiene i statsministerboligen onsdag kveld, vil ikke Elvestuen svare.

– Det er ikke noe som jeg går inn på, sier han.

I stedet understreker Venstres nestleder viktigheten av bompenger for å fortsette kollektivsatsingen i byene, bedre bylufta og redusere klimagassutslippene.

– Bompengesystemet er en viktig del av det. Man kan ikke gjøre dette samtidig som biltrafikken øker. Nullvekstmålet må ligge der, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.